Praktijk

Psychologenpraktijk Stoorvogel & Barkmeijer (KVK-nummer 63603152) is een kleinschalige vrijgevestigde praktijk voor basis-GGZ. Wij, Maaike Stoorvogel en Marleen Barkmeijer, beiden gezondheidszorgpsycholoog en ervaren in de tweedelijns GGZ, hebben de handen ineen geslagen en deze praktijk samen opgericht.

We maken in onze behandeling gebruik van wetenschappelijk gegronde methodes. Daarbij hebben wij beide een christelijke achtergrond. Dit komt ten eerste terug in onze basishouding: respect hebben voor ieder mens met zijn of haar eigen verhaal. Verder kunnen wij, wanneer je dat wenst, het geloofsaspect een plaats geven in de behandeling. Hierbij kun je denken aan samen bidden, maar ook aan het bespreken van worstelingen die hiermee gepaard kunnen gaan. Dit is echter zeker geen verplichting. Wij staan open voor iedereen, of je nu wel, niet of anderszins gelovig bent.

De praktijk in Meppel is gevestigd op het gemakkelijk te bereiken kantorencomplex Blankenstein, dichtbij de A32. Maaike Stoorvogel is werkzaam op deze locatie. De praktijk in Zwolle, waar Marleen Barkmeijer werkzaam is, is gevestigd op het Health Innovation Park, een kantorencomplex nabij ziekenhuis Isala.

Maaike Stoorvogel

Mijn naam is Maaike Stoorvogel (1981), ik ben getrouwd en moeder van twee zoons.
In 2006 heb ik mijn studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, met als afstudeerrichting klinische psychologie en nevenrichtingen ontwikkelings- en neuropsychologie. In 2010 heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond (BIG-nummer 79912732725) en ik heb eveneens de EMDR-cursus gevolgd.

In de afgelopen tien jaar heb ik gewerkt binnen een christelijke GGZ in zowel de basis- als specialistische GGZ. Momenteel werk ik naast de praktijk een aantal uren bij een reguliere GGZ-instelling. Ik heb veel ervaring met individuele ambulante behandelingen en heb gewerkt met groepen. Ik werk graag inzichtgevend, vanuit psychotherapeutisch perspectief en bied daarnaast cognitieve gedragstherapie en waar nodig EMDR.

Ik sluit aan bij de mens die ik zie, ben betrokken, eerlijk en integer. Wollige gesprekken is niet mijn stijl. Ik wandel met iemand mee en houd ook een spiegel voor.

Mijn motto sinds jaren is de volgende: leven in vrede met jezelf en de ander (en God als ultieme Ander). Dit kan soms een hele klus zijn en ik wandel graag met u mee.

Marleen Barkmeijer

Mijn naam is Marleen Barkmeijer (1981). Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon.
In 2005 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2008 ben ik geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog (BIG-nummer 19909743725). De eerste 10 jaar na het afronden van mijn studie heb ik gewerkt in een eerstelijnspraktijk, een reguliere GGZ-instelling en een christelijke GGZ-instelling. Hierdoor heb ik veel verschillende mensen gezien met uiteenlopende klachten en problemen. Ik heb ervaring met diagnostiek en behandeling in een ambulante setting, voornamelijk individueel, maar ook in groepen.

Ik werk voornamelijk door middel van (cognitieve) gedragstherapie en EMDR. Hierbij maak ik ook gebruik van inzichten uit bijvoorbeeld de schematherapie. Ik ben geregistreerd als EMDR Europe Practitioner, wat betekent dat ik breed ben opgeleid in het toepassen van EMDR. Verder ben ik mij aan het bekwamen in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een vorm van gedragstherapie die mensen helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (acceptance), zodat ze kunnen blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (commitment).

Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, rust, nuchterheid en zorgvuldigheid. Soms kan ik confronterend zijn, maar wel vanuit een betrokken en respectvolle houding. Verder schuw ik humor niet in de gesprekken. Mijn houding is coachend: mijn doel is om in samenwerking met iemand richting herstel te werken, niet door dingen op te leggen of voor te schrijven.

Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen gaan ontdekken wie ze zelf zijn en waar hun talenten en passies liggen, zodat ze tot bloei kunnen komen en steeds meer vrede mogen ervaren. Ik vind het waardevol wanneer ik hier een bijdrage aan kan en mag leveren.